”Megxit” – nu krymper brittiska kungafamiljen

Drottning Elizabeth tillsammans med prins Harry och hans hustru Meghan Markle på balkongen på Buckingham palace.
Drottning Elizabeth tillsammans med prins Harry och hans hustru Meghan Markle på balkongen på Buckingham palace. Foto: Matt Dunham/AP

Öppen konflikt rasar inom den brittiska kungafamiljen. Prins Harry och hans fru Meghan Markle vill gå sin egen väg. Drottningens reaktion överraskar till och med brittiska experter på kungafamiljen.

Uppdaterad
Publicerad
Lindsay Cash och Tiger Thompson

Lindsay Cash och Tiger Thompson

Foto: Charlotta Buxton
Tv-bolagen rapporterar utanför Buckingham palace på torsdagen.

Tv-bolagen rapporterar utanför Buckingham palace på torsdagen.

Foto: Kirsty Wigglesworth /AP
Annons

LONDON Det är Storbritanniens populäraste turistmål. Varje år besöker 15 miljoner personer Buckingham Palace. Även i dag är det mycket folk utanför palatset. Men nu står här också mediers satellitbilar.

Den brittiska kungafamiljen har återigen hamnat på löpsedlar och i tv-sändningar runt om i världen. Den skakas av en skandal som splittrar både britterna och besökarna utanför Buckingham Palace. Prins Harry och hans fru, den amerikanska skådespelaren Meghan Markle, har beslutat sig för att ta avstånd från kungafamiljen. De tänker tillbringa hälften av året i Storbritannien och den andra hälften i Nordamerika – och ska sträva mot att bli finansiellt oberoende. Och de berättade om det för världen utan att ha rådfrågat drottningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons