Annons
Aktieanalys

Daniel Svensson:Medistim: Norsk medicinteknik till rimligt pris

Det norska bolaget värderas med klar rabatt mot de högvärderade svenska medicinteknikbolagen. Delvis rättvist, då 2018 blir ett mellanår. Men nog är den långsiktiga potentialen lockande.

Under strecket
Publicerad
Norska Medistims säljer utrustning för att kontrollera blodflöde.  I Sverige används den vid 8 av 10 bypass-operationer. Här opererar ett team på St Görans Sjukhus i Stockholm.
Norska Medistims säljer utrustning för att kontrollera blodflöde. I Sverige används den vid 8 av 10 bypass-operationer. Här opererar ett team på St Görans Sjukhus i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg SvD/30142 / SvD

Börsplus har under senare veckor ägnat sig en del åt att klaga över överdrivet höga värderingar bland börsens snabbväxande medicinteknikbolag (som här och här). Nu har vi ramlat på ett norskt bolag som i alla fall inte lider av tydlig övervärdering, nämligen Oslobaserade Medistim (68 NOK).

Norska Medistims säljer utrustning för att kontrollera blodflöde. I Sverige används den vid 8 av 10 bypass-operationer. Här opererar ett team på St Görans Sjukhus i Stockholm.

Foto: Tomas Oneborg SvD/30142 / SvD Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons