Annons

”Mediernas utmaningar kräver en diskussion”

Gunnar Strömblad
Gunnar Strömblad Foto: Claudio Bresciani/TT

Public service behöver granskas, men Ove Joanson gissar bara när det gäller vilka slutsatser vi i mediebranschen kommer fram till. Det skriver Gunnar Strömblad i en replik.

Publicerad

Ove Joanson, avgående ordförande för förvaltningsstiftelsen för public servicebolagen, formulerade sitt mediepolitiska testamente på SvD Debatt 11/12. Det ägnade han åt att kritisera Public service-kommissionen och likt ett orakel förutspå vilka slutsatser som Public service-kommissionen kommer att landa i. Det gjorde han för övrigt samma dag som kommissionen anordnade en första hearing för att lyssna in synpunkter, denna gång om konsekvenserna av det nya medielandskapet.

Då ett viktigt syfte med kommissionen är att återuppväcka en slumrande debatt om public service så välkomnar vi debatt. Men debatten om våra slutsatser bör lämpligen anstå till dess de är presenterade, vilket sker i april 2016. Och hans påståenden om att kommissionen skulle förfäkta odemokratiska idéer, vara ute efter att förstöra public service, förbjuda fotboll och prästdejting i SVT, bidrar föga i en konstruktiv diskussion om mediebranschens utmaningar.

Annons
Annons
Annons