Medaljhopp kvar för Lööf efter seger

Under strecket
Publicerad
Annons

Aten I våras vann Fredrik Lööf och Anders Ekström både EM och VM i starbåt - och de siktade högt i OS. Men den dåliga inledningen i Aten satte spår hos paret i flera dagar. I går släppte det. Lööf och Ekström vann den sjätte seglingen.
Svenskarna vann med en halv minut före Xavier Rohart/Pascal Rambeau, Frankrike.

– Gott att få till det i dag! Äntligen är första dagens dåliga inledning borta ur huvudet. Det har varit svårt, särskilt som känslan av att tre års jobb gick till spillo sköljde över oss efter första dagen, säger Lööf.
Lööf och Ekström inledde OS-seglingarna i lördags med en 15:e- och en 8:e-plats. I söndags diskades svenskarna på grund av en otillåten kroppsrörelse i starten i det första racet och kom 14:e i det andra. En tiondeplats i måndags gjorde ingen större skillnad i resultatlistan. Svenskarna låg bland de sista inför gårdagen.
Det blåste mer under gårdagens enda race och Lööf/Ekström seglade bra i vinden. Segern i racet förde upp dem till 12:e plats sammanlagt.
Brasilianarna
Torben Grael och Marcelo Ferreira har seglat stadigt och leder på 13 poäng. Men marginalerna är små och mycket kan hända i de återstående fem seglingarna.
Svenskarna har fortfarande chans på medalj, men har inga marginaler utan måste ta topplaceringar i varje race.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons