Med vilket mandat motarbetar MP Förbifart Stockholm?

Bland Miljöpartiets väljare är så många som varannan (48 procent) positiv till Förbifart Stockholm. Endast 27 procent är emot, visar undersökning. Man kan därmed fråga sig med vilket mandat MP motarbetar denna nödvändiga investering för Stockholm, skriver Per Ankersjö, ordförande för Stockholmscentern.

Under strecket
Publicerad
Annons

Med en trafikinfarkt som är ett faktum redan i dag och en befolkningstillväxt motsvarande ett Göteborg i regionen fram till 2030 – är behovet av nya spår och vägar i Stockholmsregionen skriande. Många stockholmare drog nog därför en lättnadens suck när regeringen nyligen gav klartecken för att bygga en miljöanpassad Förbifart Stockholm.

Centerpartiet har en historia där vi på 80- och 90-talen var motståndare till den gamla Västerleden. Den stora skillnaden är att Förbifarten nu efter våra krav läggs i tunnel i 17 av ledens 21 kilometer. Det innebär bland annat att Grimstaskogen räddas. Vi ser dessutom en fantastisk utveckling på miljöbilsområdet. På den nyligen avslutade trendsättande bilmässan i Frankfurt har det bara handlat om en sak: elbilar.

Annons
Annons
Annons