Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Med smak för Norrland

På Knut Bar serveras pizza toppad med norrländska ingredienser som Kalixlöjrom och lingonketchup.
På Knut Bar serveras pizza toppad med norrländska ingredienser som Kalixlöjrom och lingonketchup. Foto: Knut Bar

Fusion, att korsa olika matkulturer, är ett populärt begrepp i krogvärlden. På nyöppnade Knut Bar på Regeringsgatan 77 sker en oväntad smakkrock, mellan Italien och Norrland.

Text: Catharina Swartz - 1 november 2016
Annons

Här serveras en experimentell pizza gjord på hembakat tunnbröd. Pizzorna – med namn som Jämtland, Renen och Kälarne – toppas med allt från Västerbottensost och syrad grädde till lyxig Kalixlöjrom och serveras med kantarellmayo och lingonketchup.

Det mysiga krypinet är en systerkrog till den norrländska restaurangen Knut i Vasastan och på kvällarna finns utöver pizzan en meny med rustika smaker från norr. Även dryckeslistan för tankarna till Norrland. Prova en hjortonmojito eller slå på stort och beställ in Norrlandschampagne: cava och en kula lingonsorbet som även går att få spetsad med en skvätt vodka.