Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Viner som jagar bort alla kärleksproblem”

Kocken Isabella Morrone är aktuell med två vinlådor, framtagna åt VinOliv, som består av hennes favoritviner ihop med recept på en italiensk meny.
Kocken Isabella Morrone är aktuell med två vinlådor, framtagna åt VinOliv, som består av hennes favoritviner ihop med recept på en italiensk meny.

Kocken Isabella Morrone föredrar chardonnay till ost, dricker champagne ur vinglas och har alltid en flaska prosecco hemma.

Text: Sofia Ander - 4 juni 2021
Annons

En klassisk vin- och matkombination som är lite överskattad?
– Dessertviner tycker jag ofta blir alldeles för söta till desserter, som i sig också är väldigt söta. Även till ost föredrar jag en elegant chardonnay med diskret fat-ton istället för ett sött dessertvin.

Ge oss istället en underbar kombo som inte alla kände till?
– Till desserter är ett mousserande och porlande Moscato d’Asti inte helt fel. Det har en friskhet som balanserar upp sötman.