McLartys baklängessuccé

Ron McLarty är birollskådisen som har gjort författardebut baklänges. För tolv år sedan kom Jag minns att jag sprang, som talbok. Som tryckt bok kom den i januari, men var då redan en succé. Nu ges den ut på svenska.

Under strecket
Publicerad
Annons

Han säger att han njuter av det. Att sitta hela dagar på ett hotell och ta emot journalister på löpande band och svara på samma frågor. Han låter uppriktig.

– Du vet, jag är så gammal nu att jag kan hela den här hysterin. Utan att låta bitter insåg jag tidigt att jag aldrig skulle bli publicerad så det här är bara ”icing on the cake. But real good icing!” säger Ron McLarty, den 58-årige debutanten.
För trettio år sedan flyttade han till New York för att bli författare. Redan tidigare, när han var 24 år, hade han skrivit sin första roman, som blev den första i en lång rad av refuseringar.
Hans debutroman Jag minns att jag sprang (The Memory of Running) kom inte ut förrän i vintras. Eller år 1993 för att vara mer korrekt. Genom kontakter han fått via sitt parallellarbete som inläsare av talböcker kom den då ut som sådan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons