Annons

Mc-nostalgiker fick sitt lystmäte på hamburgerdoftande Vegabaren

Krom, lack och blänkande trehjulingar för stora pojkar som älskar att synas. Dags för mc-folket att visa upp sina sommarbyggen och glidarjuveler. I går var det ”examen” för mc-nostalgiker från hela landet.

Under strecket
Publicerad

Ride to live, åk för att leva, står det på tanklocken. Och visst är det så. Mc-livet har blivit en livsstil för allt fler frihetstörstande Svenssons. I går fick de sitt lystmöte när åttonde omgången av Easy Rider-festivalen drog igång på mc-folkets eget Mecka, Vegabaren i Haninge söder om Stockholm. Inspirationskällan är 60-tals filmen med samma namn. Fortfarande gångbar och numera också kultstämplad.

I oset från hundratals specialkryddade Vegaspecial, och med 60-talsmusiken dånande i ryggen fick de sitt lystmäte av all tänkbar fägring på området. Alla var där och trängdes på asfaltsplanen framför kultbaren från 1968. Allt kunde beskådas och beundras, från de mest avancerade Harley-Davidson-värstingar till halvtöntiga flakmoppar och näst intill antika ömt vårdade hembyggen från 20-talet. - Förr var det raggarna som behövde lyftas fram och få en mötesplats. Nu, när raggarna blivit Svenssons, är det mc-folkets tur, säger Vegabarens ägare, Carlo Taccola. Hundratals för att inte säga tusentals timmar har ägnats åt att mecka och förverkliga drömmen om den perfekta glidaren. - Jag har byggt allt själv. Det har tagit alldeles för lång tid men det har varit värt varenda timma, säger Henke Dahlberg, från mc-klubben Independent i Orminge när han glider in på egen specialvariant av Suzuki, modell Intruder 1400.

Annons
Annons
Annons