Historiska brexitbrevet – avstår ”russinen i kakan”

På totalt sex sidor lägger premiärminister Theresa May fram sin plan för ett Storbritannien utan EU – en skilsmässa som kan bli smärtsam. Här är det historiska brevet som ska sätta i gång Storbritanniens EU-utträde.

Under strecket
Publicerad
Annons

Brevet har Storbritanniens kungliga sigill högst upp. Under det står datumet 29 mars 2017 och Theresa Mays handskrivna inledning; ”Käre ordförande Tusk”.

Brevet fortsätter: ”Den 23 juni förra året röstade Storbritanniens folk för att lämna Europeiska unionen. Som jag har sagt förut, det beslutet var inget förkastande av de värderingar vi delar som européer. Det var inte heller ett försök att skada den Europeiska unionen eller någon av dess kvarvarande medlemsstater. Tvärtom vill Storbritannien att den Europeiska unionen ska lyckas och blomstra. I stället var folkomröstningen en omröstning för att återbörda, som vi ser det, vårt nationella självbestämmande. Vi lämnar den Europeiska unionen, men vi lämnar inte Europa – och vi vill fortsätta vara engagerade partners och allierade till våra vänner på kontinenten”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons