Annons

May varnar för lång fördröjning av brexit

Den brittiska premiärministern Theresa May varnar för att brexit kan dröja länge, om parlamentet inte röstar för hennes avtal. Arkivbild.
Den brittiska premiärministern Theresa May varnar för att brexit kan dröja länge, om parlamentet inte röstar för hennes avtal. Arkivbild. Foto: Tim Ireland/AP/TT

Det brittiska parlamentet bör godta det framförhandlade brexitavtalet vid en tredje omröstning – annars kommer utträdet att försenas en lång tid, varnar premiärminister Theresa May i en intervju med The Sunday Telegraph.

Nordirländska DUP ställer ett villkor för att ändra sig.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Om förslaget skulle skickas tillbaka till ruta ett med förhandlingar av ett nytt avtal skulle det innebära en mycket längre förlängning, vilket nästan helt säkert kräver att Storbritannien deltar i valet till EU-parlamentet i maj, säger May.

– Tanken att det brittiska folket ska gå till vallokaler för att välja Europaparlamentariker tre år efter att ha röstat för att lämna EU går knappt att föreställa sig. Det går inte att få en tydligare symbol för parlamentets kollektiva misslyckande.

Annons
Annons
Annons