Annons

May: Johnsons utspel ett spektakel

Den tidigare utrikesministern Boris Johnson under sitt tal på det brittiska Konservativa partiets konferens i Birmingham.
Den tidigare utrikesministern Boris Johnson under sitt tal på det brittiska Konservativa partiets konferens i Birmingham. Foto: Rui Vieira/AP/TT

Hon hade hoppats kunna ena sitt parti bakom de omstridda brexitplanerna.

I stället utmanades premiärminister Theresa May av partirivalen Boris Johnson – som tycks vara ute efter hennes jobb – i hårda ordalag på partikonferensen.

May avfärdar Johnsons tal som ett spektakel.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Tro inte på dem när de säger att det inte finns någon annan plan och inget alternativ, sade Johnson inför delegaterna för Tories, som enligt Reuters hade köat för att ta plats i lokalens 1 500 stolar.

Den tidigare utrikesministern har redan lyckats väcka uppmärksamhet under konferensens inledning, trots att han fram till nu varit långt därifrån. Ett foto på Johnson när han under en löptur på måndagsmorgonen sprang genom högt gräs på ett fält har tolkats som ett hån mot sin förra chef. May har en gång sagt att det fräckaste hon gjort som barn varit att springa över en veteåker.

Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson, följd av premiärminister Theresa May inför ett Nato-möte i Bryssel i maj i fjol.

Foto: Thierry Charlier/AP/TT Bild 1 av 2

Den tidigare utrikesministern Boris Johnson under sitt tal på det brittiska Konservativa partiets konferens i Birmingham.

Foto: Rui Vieira/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons