Annons
X
Annons
X

Maxa värdet på din bostad innan du säljer

För att få ut ett så bra pris som möjligt på sin bostadsrätt är presentationen viktigare än någonsin. Med sparsam möblering och rätt ljussättning känns objektet större och mer lockande.

– Ofta är lägenheten övermöblerad. Då måste det rensas ut för att ge ett luftigt och rymligt intryck. Är lägenheten bra möblerad räcker det med att gå igenom rum för rum med kritiska och objektiva ögon. Rätt möblerad kommer objektet att kännas större och ljussättningen gör stor effekt. Bilderna blir mer talande och lockande samtidigt som visningen gör spekulanten mer övertygad, säger Martin Wadenkrantz till E24.

Martin Wadenkrantz är inredare och ägare till Twentyfourdesign home staging. Det är ett företag som hjälper sina kunder att förbereda sin lägenhet för försäljning så att den tilltalar köparen på bästa möjliga sätt.

Vad ger den största prisökningen?

Annons
X

– På dagens osäkra marknad handlar det om att säkerställa att objektet blir sålt på första visningsomgången och till ett rättvist pris. Störst utdelning och samtidigt störst risk är det att totalrenovera ett renoveringsobjekt och möblera upp det med hjälp av ett proffs. Därefter kommer att möblera upp en tom lägenhet och sist att göra mindre renoveringar och styla.

Vad ska jag tänka på vid en renovering inför försäljning?

– Att det inte räcker att boka två hotellnätter och anlita hantverkare så sköter sig resten. Har du möjlighet att bo någon annanstans? Har du erfarenhet av att driva ett renoveringsprojekt, rätt kontakter och tid att lägga ner? Tänk på kostnaderna för dubbelt boende och eventuellt lån, samt var medveten om risken att marknaden går ner under tiden.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  En upputsning av golv och väggar är alltid bra inför visningen, men Martin Wadenkrantz anser att det är viktigt att fundera på om renoveringen sker för sin egen skull eller för köparen.

  – När det gäller renoveringar så är det viktigt att överväga att slipa upp eller ersätta slitna golv och vid behov måla väggarna vita. Funderar du på att bara renovera ett kök eller ett badrum bör man ha inställningen att det främst ska utnyttjas till sig själv. Vid en försäljning bör man vara nöjd med att få tillbaka investeringen.

  Vilket är det vanligaste misstaget inför visning av lägenhet?

  – Det vanligaste är att man fokuserar för mycket på möbleringen och glömmer ljussättningen som faktiskt även har stor betydelse vid dagsljus. Ett annat problem är att man borde börjat tidigare med sådant man ändå vill förändra. Till exempel lämna in den där stora skrymmande möbeln utan funktion på auktion eller åka förbi tippen för att frigöra utrymme i förrådet. Så börja i tid och frigör yta så kanske flytten plötsligt känns lättare eller till och med onödig.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X