Måtte min besatthet bestå

Det känns som SvD:s Söndagsintervjun funnits i 100 år. Men först ut var Kerstin Eriksson, hustru till Sigvard Marjasin, som den 15 september 1996 försvarade sin mans hantering av kvitton. Sedan dess har vi varje vecka knackat på hos ­någon känd eller okänd person.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Tänk att det aldrig går över, det jag en gång hävdade så frankt. Att jag är besatt av människor. Att jag inte kan komma på något roligare och mer lustfyllt – men inte heller något svårare eller till och med nervösare – än att möta en ny människa och på den begränsade tid vi har på oss försöka klura ut vem denna person är. Komma bakom fasaden. Se vad som skymtar fram i gliporna. Höra vad hjärtat bultar för.

Just 2010 känns det som spännvidden varit extra stor bland de som suttit på andra sidan min slitna bandspelare. En onsdagsförmiddag i maj mötte jag kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i prins Bertils våning på Slottet. Då hade jag två bandspelare med, för säkerhets skull. Efteråt kunde jag med stereofonisk tydlighet höra den blivande brudgummen intyga att alla års kärleksväntan kanske varit bra, med tanke på att hälften av alla äktenskap går åt pipan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons