Annons
X
Annons
X

Matsäck på skolutflykter kan stoppas

När skolelever och dagisbarn ska åka på utflykt, blir föräldrarna ofta uppmanade att skicka med matsäck. Men i Jönköping kan det vara slut med det, som ett led i att göra skola och förskola helt avgiftsfria.

Av TT
(uppdaterad)

I nästa vecka får politikerna i Jönköpings skol- och barnomsorgsnämnd ta ställning till ett tjänstemannaförslag som bland annat vill ta bort alla utgifter för föräldrarna i samband med utflykter. Skolor och förskolor ska varken få ta ut avgifter eller kräva att barnen får med matsäck hemifrån.

– Vi har fått en hel del kritik från föräldrar som tycker att det samlas in för mycket pengar, säger kommunens skoldirektör Stephan Rapp till Jönköpings-Posten(JP).

Flera rektorer har dock invändningar mot förslaget, skriver JP.

Annons
X

– Det blir problematiskt med hur vi ska fixa transport av mat ut i skogen till exempel, säger biträdande rektor Lars-Ivan Pettersson på Alfred Dalinskolan.

På andra håll är det redan löst.

– Vi brukar beställa smörgåsar från vår skolbespisning när vi ska iväg på någon aktivitet, säger rektor Lotta Johansson på Kungsängsskolan.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Johansson vill däremot ha kvar möjligheten att ta ut en mindre avgift vid utflykter. Annars får politikerna skicka med öronmärkta pengar för ändamålet, tycker hon.

  Recept tasteline.com

  Jönköping TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X