Annons

Claes Arvidsson:Mats Johanssons minne lever vidare

Mats Johansson (1951–2017).
Mats Johansson (1951–2017). Foto: Gunnar Ask/TT

För att hedra minnet av Mats Johanssons liv och politiska gärning har Frivärld instiftat ett stipendium i hans namn. Det är nu också klart att EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) tar över rollen som ordförande för Frivärld. Säkerhetsrådets Claes Arvidsson gläds över att Mats arv lever vidare.

Under strecket
Publicerad

Nyheten om Mats Johanssons bortgång kom som en chock för oss alla. Som grundare av och ordförande för tankesmedjan Frivärld, rektor för den utrikes- och säkerhetspolitiska utbildningen Utrikesakademin, kolumnist i SvD samt medgrundare till denna blogg lämnade han ett intellektuellt tomrum efter sig.

Därför är det glädjande att Frivärld inrättat ett stipendium i hans minne. Stipendiet syftar till att främja det öppna samhällets idéer genom att uppmuntra verksamhet i Mats Johanssons publicistiska anda. I år delades det ut till två av Utrikesakademins alumner; Alexandra Ivanov (politiskt sakkunnig åt M-ledaren Ulf Kristersson) och Marcus Granlund (fil. kand i statvetenskap från Duke University och juriststudent).

Annons
Annons
Annons