Mats Hulth hoppar av kamp om maktpost

I ett känsloladdat brev hoppar det före detta finansborgarrådet Mats Hulth av sin kandidatur som ordförande i utskottet som utser s-kandidaterna till valet 2006. När Stockholms socialdemokraters årsmöte inleddes i går kväll var förvirringen stor. Och i stadshuset pågår Operation Rädda Billström.

Under strecket
Publicerad
Annons

Avskedsbrevet från det före detta finansborgarrådet Mats Hulth (s) damp oväntat ner hos valberedningens ordförande Karin Wanngård i går förmiddag. Där förklarar Mats Hulth att han på grund av ”mediacirkusen”, riskerar att bli ifrågasatt.

– Att jag accepterade nomineringen som ordförande i valutskottet berodde på att jag trodde att jag kunde bidra till att ena, inte att splittra, skriver han i det brev som SvD har tagit del av.
Det offentliga bråket mellan Stockholms finansborgarråd och det före detta finansborgarrådet Mats Hulth (1989-91 och 1994-98), blossade upp efter att vd:n för det kommunala bolaget Stockholm vatten, Karin Jonsson, inte beviljades ansvarsfrihet av stadens revisorer. Hon hade medgivit ett lån utan täckning, och Annika Billström ville därför inte låta henne sitta kvar: ”Det finns ingen gräddfil för en socialdemokratisk vd.”
Mats Hulth beskriver i brevet hur han blev upprörd över behandlingen av Karin Jonsson, som var borgarråd när han satt vid makten, försökte ringa Annika Billström,
och sedan skickade det e-postmeddelande som publicerades i Dagens Nyheter: ”Skulle hon få sparken skulle reaktionen ute i partiet bli kraftig”. I avskedsbrevet skriver Mats Hulth att han inte var orolig över hur formuleringen skulle tas emot:

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons