Matnörd

MIN HELG | MONS KALLENTOFT. Han är arbetarungen som högmodigt åker världen runt och proppar i sig anklever. Finsmakaren Mons Kallentoft älskar att äta dyr mat – ett intresse som handlar om att bejaka livet.

Under strecket
Publicerad
KARIN GRIP
Foto: KARIN GRIP
Annons

Morgonens frukost – en högst ordinär snabbfrukost bestående av kaffe, ostfralla och kokt ägg på hotellet i Göteborg. I torftigaste laget för en läckergom som Mons Kallentoft. För honom är ätandet avsevärt mer än att bara mätta magen och tillfredsställa hunger. Ätandet handlar inte primärt om behov, utan om en svårtyglad lidelse. Därför reser han runt världen för att äta ur de främsta kockarnas kök.

– Jag ser verkligen gastronomi som en konstart med en ny tallrik varje gång, ett konstverk av en människa som har lagt ner hela sin själ i den. Jag är som en kissnödig hund i väntan på att få ta del av det.

Annons
Annons
Annons