X
Annons
X

Matnära

När barnen föddes ville krögaren Pontus Frithiof bort från innerstan. Han flyttade med familjen till ett litet hus i Bromma, där funktion och trivsel är viktigare än rådande trender.

Hemma hos Pontus Frithiof är det föga överraskande köket som är husets hjärta. Det är också det första man kliver in i efter att ha passerat den lilla hallen. Inredningen har fått vara kvar från de förra ägarna, med platsbyggda köksskåp i vitbetsad furu och hönsnät i stället för luckor. Det enda som har bytts ut är vitvarorna och den gamla fläkten.

– Många tänker inte på hur viktigt det är att ha en bra fläkt, säger Pontus. Vi kockar brukar dessutom laga mat på ganska hög värme, så det skulle bli alldeles för mycket stekos vid spisen annars.

I vardagsrummet är det en blandning av möbler från stora möbelvaruhus och mindre designbutiker.

Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 1 av 10

För krögaren Pontus Frithiof är det viktigt med ett kök som är välanpassat för matlagning. Men det behöver inte vara stort – viktigare är att man når överallt.

Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 2 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 3 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 4 av 10

Matsalen används varje dag, eftersom det inte finns tillräckligt med plats för att äta middag i köket.

Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 5 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 6 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 7 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 8 av 10
Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 9 av 10

En rejäl och bra spis är ett måste för en kock, likaså en riktig fläkt. Skåpen har hönsnät i stället för luckor.

Foto: ANN LINDBERG/LOUB Bild 10 av 10
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X