Annons

Matleveranser rusar: ”Svängde över en natt”

Fler beställer hem mat och restauranger ansluter i större utsträckning till leveranstjänster sedan krisen slog till.

– Vi har hamnat på rätt sida i pandemin, säger Hans Skruvfors, Sverigechef på Foodora.

Under strecket
Åsa Johansson / TT
Publicerad

"Tack vare det här så är vi fortfarande igång", säger Yasir Mourad vars restaurang anslutit sig till leveranstjänsten Foodora.

Foto: Emil Langvad/TT

Efter att ha anslutit sig till en leveranstjänst minskade det väldiga tappet i intäkterna för Yasir Mourads restaurang.

Foto: Emil Langvad/TT

Under den första månaden i krisens grepp sinade bokningarna och i restaurangen var det tystare än någonsin.

Foto: Emil Langvad/TT

"Jag kunde inte sova. Vi fick inte särskilt många nya bokningar, däremot massor av avbokningar", säger Yasir Mourad.

Foto: Emil Langvad/TT

På en smal gata i Lund tog Yasir Mourad för knappt fem år sedan över en restaurang. Verksamheten har enligt ägaren gått bra – men så kom coronaviruset.

Under den första månaden i krisens grepp sinade bokningarna och i restaurangen var det tystare än någonsin. Yasir Mourad tappade omkring 80 procent av intäkterna.

Annons
Annons
Annons