Annons

Matkassar körs i okylda bilar – kött och fisk tinar

Kunder som köper mat på nätet riskerar att få ljumma varor hem. Matkassar från stora aktörer med kött, fisk och kyckling står i okylda varubilar i timmar innan de når kunderna. Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, varnar för matförgiftningsbakterier.

Publicerad
Foto: SvD

Animaliska livsmedel som kött, kyckling och fisk har hårda krav på lagring och transport för att inte riskera bakteriebildning. Regler som Middagsfrid och Hemköp bryter mot när de kör ut sina populära matkassar till kunderna.

Foto: SvD Bild 1 av 4

Hemköp ser potential i marknaden för hemleverans av mat. Nyligen började Hemköp även med utkörning av lösplock.

Foto: SvD Bild 2 av 4
Foto: SvD Bild 3 av 4

På en av köttvarorna som Middagsfrid kör ut står rekommendationen att varan ska förvaras i minus 18 grader eller kallare.

Foto: SvD Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons