Matkassar körs i okylda bilar – kött och fisk tinar

Kunder som köper mat på nätet riskerar att få ljumma varor hem. Matkassar från stora aktörer med kött, fisk och kyckling står i okylda varubilar i timmar innan de når kunderna. Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, varnar för matförgiftningsbakterier.

Under strecket
Publicerad
SvD
Foto: SvD
Hemköp ser potential i marknaden för hemleverans av mat. Nyligen började Hemköp även med utkörning av lösplock.

Hemköp ser potential i marknaden för hemleverans av mat. Nyligen började Hemköp även med utkörning av lösplock.

Foto: SvD
SvD
Foto: SvD
På en av köttvarorna som Middagsfrid kör ut står rekommendationen att varan ska förvaras i minus 18 grader eller kallare.

På en av köttvarorna som Middagsfrid kör ut står rekommendationen att varan ska förvaras i minus 18 grader eller kallare.

Foto: SvD
Annons

Animaliska livsmedel som kött, kyckling och fisk har hårda krav på lagring och transport för att inte riskera bakteriebildning. Regler som Middagsfrid och Hemköp bryter mot när de kör ut sina populära matkassar till kunderna.

– Hela sommaren kördes maten från Middagsfrid ut i en stekhet skåpbil för att företaget inte längre ville betala för kylning, säger en källa med insyn till SvD Näringsliv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons