X
Annons
X

Matfusket tar över på restaurangerna

De tio största restaurangkedjorna har nu närmare tusen matställen i Sverige, en fördubbling på tio år. Det har banat väg för en boom för halvfabrikat och tillsatser i hela restaurangbranschen, avslöjar en ny bok. Nu strider lobbyisterna om vad du ska få veta om maten på din tallrik.

Elin Hultman, Annie Lindahl och Dina Relzi, 17 år, från Thorén business school i Örebro, tycker att det viktigaste är att restaurangen känns fräsch och bra.
Elin Hultman, Annie Lindahl och Dina Relzi, 17 år, från Thorén business school i Örebro, tycker att det viktigaste är att restaurangen känns fräsch och bra. Foto: MALIN HOELSTAD

Det är lunchrusning i Stockholm city. Kafé- och restaurangkedjorna avlöser varandra. På smörgåsjätten Sandys pryds väggarna av fejkade broderier med orden "Hem ljuva hem", på Espresso house trängs matgästerna vid, till synes, rustika långbord med utspridda böcker. Bokhyllor fyller väggarna, en gammal stege står slarvigt uppställd mot väggen.

Elin Hultman, Annie Lindahl och Dina Relzi, 17 år, från Thorén business school i Örebro, tycker att det viktigaste är att restaurangen känns fräsch och bra.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X