Linda Bakkman:Maten som gynnar vår hjärnkapacitet

Linda Bakkman
Lax – bidrar till hjärnan. Illustration: Thomas Molén
Lax – bidrar till hjärnan. Illustration: Thomas Molén

En bärdryck om dagen förbättrar arbetsminnet, enligt svensk studie. Choklad tycks kunna höja humöret och omega-3-fetter är viktiga byggstenar för hjärnan. Här är maten som gynnar vår kognitiva kapacitet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Sill – rik på omega-3.

Sill – rik på omega-3.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Uppiggande.

Uppiggande.

Foto: Christine Olsson/TT
Laddade med antioxidanter.

Laddade med antioxidanter.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Kakao är rik på flavonoider.

Kakao är rik på flavonoider.

Foto: Sofia Eriksson/TT
Annons

Hjärnan är extremt energikrävande. Den utgör bara runt två procent av vår kroppsvikt men står för hela 20 procent av vår energiförbrukning i vila.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons