SvD Perfect Guide
Annons

"Maten på Grönan är som ett lotteri"

Gröna Lund utvecklar sitt matkoncept med hjälp av kocken Jonas Dahlbom.
Gröna Lund utvecklar sitt matkoncept med hjälp av kocken Jonas Dahlbom. Foto: Gröna Lund

Viggo Cavling testar Gröna Lunds nya restauranger – och
lanserar en idé för hur man ska kunna knäcka Liseberg.

Text: Viggo Cavling - 30 juni 2016

Är Gröna Lund helvetet på jorden?

Ja, om du är en medelålders man med kulturella preferenser som uppskattar lugn och ro. Ljudnivån på Gröna Lund är tinnitus upphöjt till femton. Karusellerna för ett fruktansvärt liv plus att samtliga matställen och lotterihjul spelar musik på högsta volym. Därför skriker människor till varandra när de försöker kommunicera och ännu högre när de åker karusell. På Gröna Lund kan du inte höra vad du tänker.