Matdebatten kan göra det svårt att välja rätt

Vad vi stoppar i oss har blivit en allt större debatt. Samtidigt är det svårt för konsumenter att göra medvetna val, enligt en expert.

Under strecket
David Peterson / TT
Publicerad
Det finns flera etiska värden att förhålla sig till kring matval.

Det finns flera etiska värden att förhålla sig till kring matval.

Foto: NORA LOREK / TT
Annons

Hur var det nu med haloumin, eller med avokadon eller med det danska köttet? Vad är egentligen okej att äta?

I takt med att debatten om maten brett ut sig har konsumenter fått allt mer fakta att förhålla sig till. Det gör i sin tur att det kan bli svårare att känna att man väljer rätt. Det handlar bland annat om att frågan är kopplad till olika etiska värden, enligt Anna T Höglund, docent i etik vid Uppsala universitet, som har forskat kring de dilemman som kan dyka upp när vi väljer mat.

Annons
Annons
Annons