Matbluff avslöjas i ny bok

Matreklamen lovar hemlagat och gröna hagar. Verkligheten är storskalig industriproduktion med tillsatser som misstänks ge nervskador. Det menar Mats-Eric Nilsson som i dagarna ger ut den första svenska boken om det ­utbredda fusket med maten.

Under strecket
Publicerad
Svenska Dagbladets redaktionschef Mats-Eric Nilsson har skrivit boken  ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.

Svenska Dagbladets redaktionschef Mats-Eric Nilsson har skrivit boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.

Annons

–Jag är mest förvånad över att fusket är så utbrett över hela ­linjen. Det är svårt att hitta matprodukter som inte är fulla av tillsatser. Jag trodde förut att när det står på förpackningen att det är ”äkta” eller ”hemlagat” – att det legat i alla fall något i det, men jag var blåögd, säger Mats-Eric Nilsson, till vardags redaktionschef och ställföreträdande ansvarig ­utgivare på Svenska Dagbladet.

Nu kommer han ut med den första moderna svenska boken om hur vår mat framställs och vad den innehåller.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons