Annons
X
Annons
X

Mata och baka surdegsbröd

Surdegstrenden håller i sig. Och nu har väll alla semesterfirare hämtat ut sina degar från surdegshotellet och bakat upp den för länge sedan. Bröd bakat på surdeg blir ju så gott. Proffs eller nybörjare. Här är goda förslag på surdegsbröd och grundrecept på egen suredeg att mata. Se tre fyra olika grundrecept att experimentera med. Lycka till.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Surdegsrecept från Bagarna på Rosendals Trädgård

Det tar minst två dygn innan degen börjar jäsa. Färdig kan den förvaras i glasburk med lock i kylskåpet i minst en vecka. Man kan också frysa in den.
Till receptet på Tasteline

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Linnéa Seidels grundsurdeg

”Surdegsbröd har bakats i tusentals år och sägs komma från Egypten.
Till receptet på Tasteline.

Med jäst. Eller baka en variant på surdeg som har fått lite hjälp av vanlig jäst. Detta recept kan vara bra att
börja med.
Surdeg med jäst (Tasteline).

Annons
X
Foto: JANNE HANSSON

Surdeg

Grundrecept på surdeg. Dag 1, 2, 3 och 4. Receptet kommer från ”Bröd för alla” (Gullers) av Stina Algotson, Fredrik Karlsson
Till receptet på Tasteline

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Surdegsbaguetter

Knaprig skorpa, lite sega inuti... de här baguetterna är så goda att du inte behöver bekymra dig om pålägget.
Till receptet på Tasteline

Foto: JUREK HOLZER

Rosendals kavring

Om man vill ha ett osötat bröd med mer ren smak går det bra att utesluta sirapen. Om man inte har färdig surdeg i kylskåpet måste man förbereda brödbaket 2-3 dagar innan.
Till receptet på Tasteline

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se
    Foto: JUREK HOLZER

    Hembakat knäckebröd

    Brödet kan varieras på många sätt: Krydda med kummin, anis eller fänkål, byt ut mjölsorterna, kavla ut i solros- eller sesesamfrö. Receptet kommer från Bagarna på Rosendals Trädgård.
    Till receptet på Tasteline

    Foto: KATJA KRISTOFERSON

    Surdegsbröd med västerbottensost

    Det här brödet passar jättebra till olika sorters pajer. Är man inte så förtjust i anis går det bra att utesluta det!
    Till receptet på Tasteline

    Foto: KATJA KRISTOFERSON

    Surdegsbröd med Dinkel

    Ett nyttigt och saftigt bröd.
    Till receptet på Tasteline

    Foto: KATJA KRISTOFERSON

    Mammas goda tekakor

    ”Hembakade tekakor går inte att jämföra med någonting annat.
    Till receptet på Tasteline.

    Foto: JANNE HANSSON

    Surdegslimpor med rågkross

    Surdgesbröd med rågkross.
    Till receptet på Tasteline

    Foto: KATJA KRISTOFERSON

    Nyttigt surdegsbröd

    ”Ett riktigt nyttigt och gott surdegsbröd som gör sig lika bra till frukost som matbröd.”
    Till receptet på Tasteline

    Foto: KATJA KRISTOFERSON

    Grova surdegsbullar

    De här lite grövre surdegsbullarna är makalöst goda! Att använda russin i degen är ju en smaksak, jag själv tycker de blir mycket godare så!
    Till receptet på Tasteline

    Annons
    Annons
    X
    Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 13
    Foto: JUREK HOLZER Bild 2 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 3 av 13
    Foto: JANNE HANSSON Bild 4 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 5 av 13
    Foto: JUREK HOLZER Bild 6 av 13
    Foto: JUREK HOLZER Bild 7 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 8 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 9 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 10 av 13
    Foto: JANNE HANSSON Bild 11 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 12 av 13
    Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 13 av 13
    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X