Mat året runt

Mat som är bra för människa och miljö är något som Maja Söderberg brinner för och gör kokböcker om. I boken Sju årstider i Majas kök får vi följa henne runt året och här bjuder vi på några goda vårlika rätter. RECEPT: Maja Söderberg FOTO: Lisa Björner VINTIPS: Mikael Mölstad

Under strecket
Publicerad
Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Foto: PER BJÖRNER
Nässel- och getostpaj.

Nässel- och getostpaj.

Foto: LISA BJÖRNER
Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Foto: LISA BJÖRNER
Potatissallad med sill.

Potatissallad med sill.

Foto: LISA BJÖRNER
Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER
Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Foto: LISA BJÖRNER
Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Foto: LISA BJÖRNER
Potatissallad med sill.

Potatissallad med sill.

Foto: LISA BJÖRNER
Nässel- och getostpaj.

Nässel- och getostpaj.

Foto: LISA BJÖRNER
Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER
Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Foto: LISA BJÖRNER
Annons
Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Foto: PER BJÖRNER
Nässel- och getostpaj.

Nässel- och getostpaj.

Foto: LISA BJÖRNER
Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Foto: LISA BJÖRNER
Potatissallad med sill.

Potatissallad med sill.

Foto: LISA BJÖRNER
Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER
Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Foto: LISA BJÖRNER
Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Foto: LISA BJÖRNER
Potatissallad med sill.

Potatissallad med sill.

Foto: LISA BJÖRNER
Nässel- och getostpaj.

Nässel- och getostpaj.

Foto: LISA BJÖRNER
1/6
Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Maja Söderberg brinner mat som är bra för människa och miljö.

Foto: PER BJÖRNER
2/6
Nässel- och getostpaj.

Nässel- och getostpaj.

Foto: LISA BJÖRNER
3/6
Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris.

Foto: LISA BJÖRNER
4/6
Potatissallad med sill.

Potatissallad med sill.

Foto: LISA BJÖRNER
5/6
Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER
6/6
Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Foto: LISA BJÖRNER

LÅNGSIKTIGT

Mer än carbonara. Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris. Foto: LISA BJÖRNER

Mer än carbonara

Den klassiska carbonaran uppgraderad med säsongens sparris. Blötlägg och koka bönorna eller använd bönor från frysen.
Till receptet

Vintips: Masi Modello delle Venezie, 77 kr, Venetien, Italien, 2386.

Potatissallad med sill. Foto: LISA BJÖRNER

Potatissallad med sill

En perfekt sallad att ta med på picknicken. Servera med bröd.
Till receptet

Vintips: Doña Alicia Manzanilla, 45 kr (375 ml), Spanien, 8203, torr sherry.

Nässel- och getostpaj. Foto: LISA BJÖRNER
Annons
Annons
Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER
Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Rabarbermuffins med mynta och mandel.

Foto: LISA BJÖRNER

Nässel- och getostpaj

4 portioner. Servera pajen med honungsrostade valnötter.
Till receptet

Vintips: Fleur du Cap Bergkelder Selection Sauvignon Blanc, 89 kr, Sydafrika, 95316.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax. Foto: LISA BJÖRNER

Smörgåstårta med sparris och gravad lax

En mild smörgåstårta i skira färger, perfekt till vårfesten. Även smörgåstårtor kan varieras efter säsong. Låt den gärna stå till sig i kylskåpet några timmar före servering.
Till receptet

Vintips: Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 69 kr, Österrike, 4587.

Rabarbermuffins med mynta och mandel. Foto: LISA BJÖRNER

Rabarbermuffins med mynta och mandel

Redan tidigt på våren kan man skörda både rabarber och mynta.
Till receptet

Vintips: Château Menota, 75 kr (375 ml), Bordeaux, Frankrike, 4087, vitt sött.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons