Annons

Mastodontburgare på frammarsch

Fet, fetare, fetast. Mastodontburgarna har gjort sitt intåg i USA. ”Lets face it. Fett får allt att smaka bättre!” säger chefen på populära hamburgerkedjan Shake Shack i New York.

Under strecket
Publicerad

Hamburgerkedjorna i USA tävlar om att kunna servera den mest fettdrypande anrättningen över snabbmatsdiskarna. Och onyttiga hamburgare står sig bra mot annan mat trots hälsotrender. ”Många av våra kunder beställer en dubbel Shack Stack fastän den inte finns på menyn, säger managern Alexandra Valdes-Fauli.

Foto: AXEL ÖBERGBild 1 av 3
Foto: AXEL ÖBERGBild 2 av 3
Foto: AXEL ÖBERGBild 3 av 3

Utanför Shake Shack i Madison Square Park, New York, brukar köerna ringla långa. Stället är känt för sina saftiga hamburgare och under sommaren är det inte ovanligt att folk väntar i över en timme. Ibland tre. Då räcker inte lunchrasten till. För att förbereda sig kan hungriga kunder alltid ta reda på hur lång kön är via en webbkamera på hamburgerkedjans sajt.

–Vi gör de bästa och fräschaste hamburgarna i stan, säger chefen Alexandra Valdes-Fauli tvärsäkert.

Annons
Annons
Annons