”Måste jag träffa mina barns pappa?”

Hennes man ”hade behov” och tyckte att han hade rätt till hennes kropp. Efter skilsmässan vill hon inte ha något som helst med honom att göra. Men hur ska hon förklara det för barnen? Det frågar hon Idagsidans psykolog.

Under strecket
Publicerad
Annons

FRÅGA: Hej, jag är skild efter 15 års äktenskap. De sista åren blev destruktiva och med psykningar i samband med separationen. Det jag har svårt att försonas med är behandlingen från min före detta man. Jag försökte lösa vårt kärleksfattiga äktenskap genom att vilja skilja mig. Det tog hårt på honom att jag inte älskade honom längre eller såg upp till honom. Det var något jag tidigare gjort.

Efter några års ältande om skilsmässa blev skilsmässan ett faktum efter andra försöket. Men det jag bär med mig är hur jag blev utnyttjad sexuellt. Det var så att han hade behov och tyckte han hade rättigheter till min kropp. Ibland sa jag nej. Men med resultatet att jag straffades med tystnad eller aggressivitet. Eller så passade han på när jag sov. Ibland var jag passiv och lealös, bara väntade på att det skulle gå över.

Annons
Annons
Annons