Mästaren överkörd

Imponerande 3-1 (1-1) mot Malmö FF var sjätte allsvenska matchen utan förlust. Och då har inte Anders och Mathias Svensson anslutit än. Elfsborg är på gång. Imponerande 3-1 (1-1) mot Malmö FF var sjätte allsvenska matchen utan förlust. Och då har inte Anders och Mathias Svensson anslutit än. Elfsborg är på gång.

Under strecket
Publicerad
Annons

Unge Joakim Sjöhage visade med eftertryck att han håller i allsvenskan. För bara någon månad sedan höll Elfsborgs ledning tillbaka det 18-åriga löftet. En av motiveringarna var att inte var mogen för allsvenskt spel.
Men sedan han väl fått chansen har det gått bättre och bättre.
Mot Malmö hade han en högtidsstund. Sjöhage angav tonen direkt. I femte minuten drog han bort Olof Persson med en avig och överraskande vändning nere vid kortlinjen.
Med en sorts klacktunnel i bästa Zlatanstil.
Efter sin cirkuskonst satsade han på skott som tog i ribban. Anfallspartnern Hasse Berggren kunde bara raka in bollen i mål.

– Jag har testat finten på träning. Kul att den lyckades på match också, säger den nöjde Sjöhage.
Han sprang åtskilligt på ytorna på Malmös planhalva och visade på skåningarnas brister i mittförsvaret. Där finns det en hel del att göra för en snabb och energisk forward som Joakim Sjöhage. Både han och hela Elfsborg är i en härlig form för tillfället.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons