Massören får ”Carro” i form

Sjukampen var ett kraftprov. Bara sex dagar senare jagar Carolina Klüft ännu en OS-medalj. Tacka Inger Karlsson för det. Hon har masserat ”Carros” slitna kropp flera gånger varje dag densenaste veckan.

Under strecket
Publicerad
Carolina Klüft gratulerades till OS-guldet i sjukamp av sin storasyster i lördags. Blir det nya guldkramar och -tårar i kväll?

Carolina Klüft gratulerades till OS-guldet i sjukamp av sin storasyster i lördags. Blir det nya guldkramar och -tårar i kväll?

Annons

Aten, SvD
I kväll kan Carolina Klüft bli spelens drottning. Tar hon medalj i längdfinalen skiver hon idrottshistoria - bara 21 år ung.
I fredags och lördags utklassade hon konkurrenterna i sjukampen och tog Sveriges första guld.
Hon återhämtade sig tillräckligt för att i onsdags kväll säkra en finalplats i längd i första hoppet. Nu har hon fått ladda batterierna ytterligare - och blivit ännu rappare i benen.
Hennes personbästa är 6,97 från tidigare i sommar. Nu kan det bli över sju meter. Om det sedan räcker till medalj återstår att se. Längdfinalen är en av friidrottstävlingarnas höjdpunkter med Marion Jones, Tatjana Lebedeva och Carolina Klüft i huvudrollerna.

En av nyckelpersonerna bakom ”Carro” är Inger Karlsson, massör i friidrottslandslaget sedan tio år tillbaka. Hon jobbar också med Färjestads ishockeylag och är van att arbeta stela muskler mjuka igen.
Varje dag efter sjukampen har ”Carro” fått massage av Inger. I går blev det två 40-minuterspass på bänken.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons