Elisabeth Massi Fritz är själv uppvuxen i en hederskultur och tvingades tidigt ta fighter. Kanske är det därifrån hennes självkänsla kommer. ”Men när jag ensam flyttade till Stockholm för att läsa juridik var jag livrädd. Dagen före uppropet var jag tvungen att provåka tunnelbanan från mina släktingar i Norsborg till universitetet. Jag hade aldrig åkt tunnelbana förut.”
Elisabeth Massi Fritz är själv uppvuxen i en hederskultur och tvingades tidigt ta fighter. Kanske är det därifrån hennes självkänsla kommer. ”Men när jag ensam flyttade till Stockholm för att läsa juridik var jag livrädd. Dagen före uppropet var jag tvungen att provåka tunnelbanan från mina släktingar i Norsborg till universitetet. Jag hade aldrig åkt tunnelbana förut.” Foto: Lars Pehrson

Massi Fritz: Värsta gruppvåldtäkt jag jobbat med

”Domen är en skam för vårt rättssystem.” Elisabeth Massi Fritz skräder inte orden när hon talar om domen i Fittjafallet. Karin Thunberg har träffat advokaten som vill ta bort preskriptionstiderna när det gäller sexualbrott.

Uppdaterad
Publicerad

Första beskedet är att hon inte hinner träffa mig. Inte före jul. Arbetsbelastningen är för stor, särskilt nu efter metoo-uppropet när flera kvinnor som vittnat om sexuella övergrepp valt henne som målsägandebiträde. Några dagar senare, klockan 03.46, kommer kontrabeskedet via ett plingande sms ”Är på resande fot och uppe innan tuppen gal. Har fått en lucka ...”.

Det är Elisabeth Massi Fritz som väljer vår mötesplats: Cadierbaren på Grand hôtel i Stockholm, fönsterbord ut mot Strömmen. Det är dit hon brukar smita för en stunds andrum under tuffa arbetsperioder, det är där hon kan lyfta blicken över mord och våld bort mot Gamla stans glittrande julgranar. Nu har hon klätt sig i röd blus och långa röda stövlar. Tänkt på fotografen, att det ska bli lite juliga bilder. Har med en klänning ifall ombyte behövs.