Annons

Massavhopp hotar nybyggen – köpare stämmer föreningar

Bostadsrätterna i Brf West Side Solna i korsningen Råsundavägen–Tulegatan skulle ha varit inflyttningsklara, men lyser med sin frånvaro. SSM:s förening i Solna är föremål för flera tvister. En första stämning kom in i början av februari och fler är på väg.
Bostadsrätterna i Brf West Side Solna i korsningen Råsundavägen–Tulegatan skulle ha varit inflyttningsklara, men lyser med sin frånvaro. SSM:s förening i Solna är föremål för flera tvister. En första stämning kom in i början av februari och fler är på väg. Foto: Tomas Oneborg

Bråken om oklara förhandsavtal i nyproduktionen trappas upp. Köpare har inlett rättsprocesser mot byggbolagens bostadsrättsföreningar. Särskilt den börsnoterade bostadsproducenten SSM är i blåsväder, med potentiella massavhopp framöver.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Orhan Tanimak en av över 50 köpare som har gått samman för att driva sina fall rättsligt.

Foto: Malin HoelstadBild 1 av 1

Bostadsrättsproducenten SSM redovisade i sin senaste kvartalsrapport den 22 februari en nästan hundraprocentig försäljningsgrad i flera bostadsrättsprojekt, bland annat i BRF West Side Solna.

Men nu hävdar en stor mängd köpare att förhandsavtalen är ogiltiga. Och det liknar ett massavhopp. Därmed trappas osäkerheten upp om rättsläget i Stockholms omfattande nyproduktion.

Annons
Annons
Annons