Martinson friad från häleri

Åklagaren kunde inte bevisa att pengarna som advokat Thomas Martinson misstänktes ha hjälpt Stureplansmördaren Tommy Zethraeus att tvätta vita kom från ett brott. Martinson frikändes från åtalet om grovt häleri.

Under strecket
Publicerad

Thomas Martinson förklarades icke skyldig. Här läser han Tingsrättens dom på Annikas Café och Matställe mitt emot gamla polishuset i Stockholm.

Annons

Avspänd och mycket glad rättar Thomas Martinson till sidenslipsen och de briljantprydda manschettknapparna som bildar bokstäverna TM, och intar sin lunch på Annikas Café och Matställe på Kungsholmsgatan i Stockholm.

I huset mittemot sitter länskriminalens utredare och begrundar tingsrättens dom: åtalet ogillas. Två års utredning och hundratals arbetstimmar har indirekt fått betyget underkänt.
– Jag är förstås mycket glad, säger Martinson.
Hans advokat Johan Eriksson anser att åtalet aldrig borde ha väckts. Och hos Martinson finns förutom glädjen över utslaget även en bitterhet. Han anser att polisen och åklagaren medvetet har läckt till medier för att kompromettera honom.
– Jag har inte behandlats korrekt. Bilder som beslagtogs vid en husrannsakan på mitt kontor visas i tv en timme senare. Min familj har drabbats.
Den friande domen innebär att Thomas Martinson vunnit det första slaget om sin heder. En fällande dom hade med stor säkerhet betytt att han uteslutits ur Advokatsamfundet.

Annons
Annons
Annons