Martina Haag hittar hem

Martina Haag gick ut med 0,7 i betyg i nionde klass. Det dröjde tills hon var 39 år innan hon började skriva. Nu har hon snart sålt 350 000 böcker och spelar huvudrollen i Underbar och älskad av alla.

– Jag var en loser. Men å andra sidan bygger framgångarna på mina misslyckanden, säger en lycklig kvinna som väntar sitt fjärde barn.

Under strecket
Publicerad
Martina Haag har alltid drömt om att få huvudrollen i en film. Nu har drömmen gått i uppfyllelse.

Martina Haag har alltid drömt om att få huvudrollen i en film. Nu har drömmen gått i uppfyllelse.

Annons

Martina Haag reser runt i Sverige och gör promotion för filmen med den lysande titeln: Underbar och älskad av alla...och på jobbet går det också jättebra. Hon skrev boken, med samma namn, som när den kom ut 2005 blev en försäljningssuccé och hittills har sålt i 130 000 exemplar. Det håller Martina Haag reda på när vi ses på ett kafé på Kungsgatan i Stockholm. Hon beställer frukost, tar upp sin stora kalender och läser försäljningssiffror.
För en vecka sedan var hon på galapremiär med hela kändiseliten, maken Erik Haag och barnen Lucia och Jackson. Hon blev inte direkt överraskad över vad som utspelades på stora duken eftersom det var tolfte gången hon såg filmen, mest för att hon varit inblandad i allt från manus till huvudrollen.

– Jag tyckte det var bra redan första gången jag tittade. Pinsamt nog frågade regissören Hannes Holm vad jag tyckte om de andra skådespelarna men jag hade ingen aning för jag hade bara kollat på mig själv, helt egotrippat, säger hon och brister ut i ett gapskratt.
I boken Underbar och älskad av alla går det mesta fel för huvudpersonen Bella. Kriserna och pinsamheterna står på rad. Hon hittar inget skådisjobb och får bara gå på dejter med galningar. Kompisen Kajsa försöker trösta henne med att det finns en kille därute någonstans som kommer att passa henne perfekt. Då utbrister Bella: ”Visst. Underbar och älskad av alla. Och på jobbet går det också jättebra. Jävla skitliv. HELVETE!”
Det sammanfattar också Martina Haags eget tidigare liv, om man ser det från den humoristiska sidan. Särskilt som hon i sin närhet hade maken Erik Haag, som var framgångsrik programledare i tv (Knesset, Melodifestivalen) och svågern Henrik Schyffert. Dessutom var syrran Bea Uusma också väldigt omskriven och hyllad i många tidningar för sin bok Astronauten som inte fick landa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons