Annons
X
Annons
X

Martin-Löf misstänker: Industrivärden har avlyssnats

Industrivärdens ordförande Sverker Martin-Löf och företagets ledning misstänker att bolaget är utsatt för avlyssning.

SCA;s vd Jan Johansson och dess ordförande Sverker Martin-Löf.
SCA;s vd Jan Johansson och dess ordförande Sverker Martin-Löf. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Granskningen av SCA:s flygresor och lyxjaktanläggning upprör bland ägarleden, än mer sedan Industrivärdens kronprins och vice vd Pär Östberg plötsligt lämnat Industrivärden, vilket SvD Näringsliv avslöjade.

Flera svenska institutioner, som Tredje AP-fonden och Swedbank Robur, uppger till SvD Näringsliv att förtroendet är rubbat för Industrivärden. Även Aktiespararnas vd Carl Rosén har reagerat.

– Vad händer med fina Industrivärden? Exit Sverker Martin-Löf, exit Pär Östberg. Och på Anders Nyrén låter det som allt är medias fel. Skärpning krävs. För mycket står på spel, skriver Carl Rosén i en kommentar.

Annons
X

”Vi misstänker att starka krafter vill destabilisera Industrivärden och företagen i gruppen”.
Sverker Martin-Löf till DI.

Industrivärdens ordförande, Sverker Martin-Löf, har utsatts för kritik efter en turbulent tid. Bland annat har det riktats kritik mot att det är PWC som ska utreda användningen av affärsflyget till bland annat jaktresor.

Bolaget har varit PWC:s revisor under flera decennier och det skulle, enligt kritikerna, vara mer passande om en annan revisionfirma genomförde utredningen för att på så sätt öka dess trovärdighet.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Under onsdagen kunde SvD Näringsliv också avslöja att PWC:s tidigare huvudrevisor i SCA, Anders Lundin, själv vid två tillfällen flugit privatjet tillsammans med SCA:s styrelse i samband med SCA:s årsstämma och styrelsemöte.

  Nu säger en pressad Sverker Martin-Löf till Dagens Industri att han misstänker att bolaget är utsatt för avlyssning.

  – Vi misstänker att starka krafter vill destabilisera Industrivärden och företagen i gruppen. Vi har uppgifter om elektronisk avlyssning, säger han till tidningen.

  Är ni paranoida?

  – Nej det är vi inte, svarar Sverker Martin-Löf på Dagens Industris fråga.

  Han misstänker andra krafter på kapitalmarknaden men pekar inte ut några aktörer. Däremot har säkerhetsexperter anlitats för att utreda den misstänkta avlyssningen.

  – Vi har inga klara bevis men vi har klara indikationer, säger Sverker Martin-Löf.

  Ännu är ingen polisanmälan inlämnad.

  SvD Näringsliv TT

  Annons
  Annons
  X

  SCA;s vd Jan Johansson och dess ordförande Sverker Martin-Löf.

  Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X