Annons

Marockomorden: Misstänkta i rätten

15 av totalt 22 misstänkta för dubbelmordet i Marocko har ställts inför en domstol. Efter morden samlades marockaner vid en vaka utanför Norges ambassad i Rabat. Arkivbild.
15 av totalt 22 misstänkta för dubbelmordet i Marocko har ställts inför en domstol. Efter morden samlades marockaner vid en vaka utanför Norges ambassad i Rabat. Arkivbild. Foto: Mosa'ab Elshamy/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

15 av de personer som misstänks för inblandning vid morden på två skandinaviska kvinnor i Atlasbergen i Marocko har framträtt i domstol.

Åklagaren anklagar dem för att ha deltagit i förberedelser till ett terrordåd, överlagt livsfarligt våld och för att ha förespråkat terrorism.

Formella anklagelser kommer att riktas mot ytterligare sju personer inom kort, meddelar domstolen, vilket innebär att det totala antalet misstänkta är 22.

En 24-årig danska och en 28-årig norska hittades brutalt mördade den 17 december, vid ett läger de slagit upp i bergskedjan Höga Atlas. Marockanska myndigheter beskriver dubbelmordet som en terrorhandling.

Fyra män som misstänks för själva mordet hade veckan före morden publicerat ett klipp där det framgick att de funnit inspiration hos terrorgruppen IS. Ingen har dock haft kontakter med gruppen, enligt marockanska myndigheter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons