Marknaden på tå inför Bernankes tal

Dagens stora hållpunkt är Fed-chefen Ben Bernanke som håller sitt tal när centralbanker har sitt ”toppmöte” i Jackson Hole senare i eftermiddag. Men den som väntar på konkreta besked lär bli rejält besviken, enligt experterna.

Publicerad
Annons

När den amerikanska centralbankschefen Ben Bernanke talar håller marknaden andan. Särskild nu när problemen för Europa hopar sig. Inför dagens framträdande på Fed:s årliga symposium i Jackson Hole Kansas City, är förväntningarna minst sagt upptrissade. Fed-chefens ord kommer att vägas på guldvåg men många lär bli besvikna. Annika Winsth, chefekonom på Nordea tror inte att Bernanke flaggar för några nya stimulansåtgärder i sitt tal ”Monetary Policy Since the Crisis” som han håller klockan 16 svensk tid.

– Nej, risken är att många blir besvikna. Det man inte vill höra är att Fed helt stänger dörren för åtgärder. Vi tror att Fed kommer att signalera att man är beredd och att de har ett antal åtgärder i pipeline om det skulle behövas men att man inte riktigt är där än, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons