Marknaden håller andan inför Apples rapport ikväll

Med ett rejält aktieras och uteblivna storsäljare så är pressen stor. Marknaden håller andan, för ikväll presenterar branschjätten Apple sin delårsrapport efter att ha genomlevt en dyster period.

Under strecket
Publicerad
ERIC RISBERG
Foto: ERIC RISBERG
Annons

Mobil- och datortillverkaren Apple har en tuff period bakom sig. Frågan är om den är över än. Ikväll efter börsens stängning presenteras delårsrapporten som summerar den senaste tidens utveckling. Bakom sig har bolaget ett aktieras på 39 procent sedan nio månader tillbaka. Det är tydligt att bolaget, i en numera stenhård konkurrens, kämpar för att hitta en ny storsäljare.

– Apple har gjort en resa sedan 2007, då de revolutionerade telefonbranschen med touchscreen och inbyggt ekosystem med appstore och Itunes. De har förändrat branschen på ett dramatiskt sätt, och sedan dess ägnas sig alla åt att bygga Iphones. Men jag konstaterar också att det inte hänt så mycket sedan Iphones 3, vissa förbättringar kommer men det är ingenting som sticker ut på något anmärkningsvärt sätt. De andra tillverkarna har också likartade produkter idag, säger Bengt Nordström som är vd på konsultföretaget Northstream, inriktat på telekomsektorn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons