X
Annons
X

Stockholm art week: Konsten trivs bäst i industrilokaler

Det är åter dags för konstmässornas yin och yang, proffsiga Market och mer bohemiska Supermarket, att bilda den publika slutpunkten på Stockholm art week, en eventplattform med Stockholm som konststad i fokus.

Läs mer om Vårens konstutställningar 2017
Jenni Hiltunens storskaliga kvinnoporträtt agerar blickfång när man kommer högst upp i Färgfabriken, årets nya scen för konstmässan Market.
Jenni Hiltunens storskaliga kvinnoporträtt agerar blickfång när man kommer högst upp i Färgfabriken, årets nya scen för konstmässan Market. Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet

I år nås båda mässorna smidigt med tunnelbanans röda linje. Första stoppet är från innerstan räknat är Market, som flyttat in i Färgfabriken, en lagom promenad bort från T-Liljeholmen. Supermarket är som vanligt belägen i Svarta huset alldeles intill Konstfack och T-Telefonplan. Den tioårsjubilerande konstnärsdrivna mässan visar i år 74 olika deltagare i en omtumlande och initiativrik mix. Stolt låter man meddela att man är den största konstnärsdrivna konstmässan i världen. Ändå är det främst Market som i år är värd en närmare titt.

Jenni Hiltunens storskaliga kvinnoporträtt agerar blickfång när man kommer högst upp i Färgfabriken, årets nya scen för konstmässan Market.

Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet Bild 1 av 4

Yuken Teruya klipper porträtt av avfotograferade träd ur vanliga shoppingkassar på Grundemark Nilsson Gallery.

Foto: SvD Bild 2 av 4

Änglarna stöter i sina trumpeter och undergångens vidundersläpps lösa i Fredrik Söderbergs version av 1100-talsmanuskriptet ”L'Apocalypse de St Sever”.

Foto: Galleri Riis Bild 3 av 4

V1 gallery från Köpenhamn ställer ut abstrakta målningar av Jon Pilkington tilsammans med ett bord dukat med keramikminiatyrer av Rose Eken.

Foto: Lars Pehrson / Svenska Dagbladet Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X