Annons
X
Annons
X

Maria Norrfalk ny landshövding i Dalarna

Regeringen utsåg i dag Sida:s generaldirektör Maria Norrfalk till ny landshövding i Dalarnas län. Hon tillträder posten den 21 maj.

– Det känns väldigt, väldigt roligt att få ett så förtroendefullt uppdrag, samtidigt som att det är svårt att lämna något som man tycker så mycket om, säger Maria Norrfalk, till SvD.se.

Maria Norrfalk är född i Skåne men har vissa kopplingar till Dalarna. Hon har arbetat på Domänverket i Falun samt under sin utbildning bott i Garpenberg.

– Jag har bott i Dalarna och tycker väldigt mycket om landskapet. Dalarna har så mycket, det är en blandning av det sydsvenska och det norrländska, livliga städer, stor industri, entreprenörer, kultur, fäbodar... det är så mycket som attraherar.

Annons
X

Vad kommer du att bidra med som landshövding?

– Jag har lite svårt att säga nu om jag ska ändra på något. Jag måste först få kunskap om möjligheterna och utmaningarna. Min företrädare Ingrid Dahlberg har gjort ett fantastiskt arbete och jag vill fortsätta med det, säger Maria Norrfalk.

Maria Norrfalk lämnar generaldirektörsposten på Sida två år i förtid. Ett uppdrag som hon anser har varit mycket givande och intressant men också präglats av svåra beslut som omlokaliseringen av delar av verksamhaten till Gotland. Regeringen inleder nu arbetet med att utse en efterträdare till Sida.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Uppdraget som landshövding löper från den 21 maj i år till den 20 maj 2013.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X