Annons

”Befriande att höra att det är okej att ta hjälp”

Maria Lundqvist Bohrnertz ser till att prioritera träningen. För att få tid använder hon en ”avbytare”
Maria Lundqvist Bohrnertz ser till att prioritera träningen. För att få tid använder hon en ”avbytare”

Ett nytt år brukar innebära en nystart med nya träningsmål. Men många har svårt att få ihop familjelivet och egentid för just träning.

Maria Lundqvist Bohrnertz har hittat lösningen i form av en ”avbytare”.

Att bolla karriären och familjelivet är en utmaning för många föräldrar. För att få vardagen att gå ihop är det många som gör avkall på träning och egna aktiviteter.

Maria Lundqvist Bohrnertz har en hektisk vardag, men ser ändå till att prioritera fem till sex pass i vecka, både löpträning och styrketräning.

–­ Träningen betyder oerhört mycket. Jag behöver träningen för att orka med min vardag. Den ger mig så mycket energi att jag inte är beredd att prioritera ner den, säger hon.

Ibland är pusslet svårt att få ihop med familjelivet och tuffaste perioden att få ihop logistiken är under löpsäsongen då träningen inför långdistanslopp drar igång.

Men Maria Lundqvist Bohrnertz har hittat en lösning, en ”avbytare” som hon hittat via appen Yepstr. Avbytaren är en ungdom som hjälper till med barnpassning vid behov.

– Det skulle vara omöjligt för mig att få ihop allt jag vill - och måste - göra utan hjälp utifrån. Det är nog många som liksom jag inte har släktingar som har möjlighet att rycka in.

”Befriande att höra”

När Maria Lundqvist Bohrnertz skrev om ”avbytaren” på sin träningsblogg fick hon många reaktioner från läsare som, precis som Maria, inte har ett nätverk som kan ställa upp med kort varsel.

– Sen är det också många som tycker det var befriande att höra att det är lika okej att ta hjälp med barnpassning för att få egen tid till att exempelvis träna. Det är ju kanske något man normalt unnar sig när man behöver jobba sent eller ska bort på fest. Men tid till träning eller annat man mår bra om - det är minst lika välinvesterat.

För Maria Lundqvist Bohrnertz handlar träningen framför allt om glädje och motivation i vardagen. Den ger också tid till att samla tankarna och behålla fokus. Hennes bästa tips till andra föräldrar är att verkligen prioritera träningen.

– Oavsett om du bara ska ta en promenad eller gå och simma en stund i veckan, så måste du prioritera det. Ta cykeln till jobbet, promenera i stället för att ta bussen. Allt handlar om att pussla och ta vara på varje möjlighet att vara ett med dig själv.

Annons
Detta är en annons från Yepstr, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.