Annons

Margarita fann sin mamma – och sex syskon

LÄSARBREV Från ett bussfönster i Colombia såg svenska Margarita, 31, för första gången sin biologiska mamma. Efter att ha läst Idagsidans reportage om andra ”försvunna barn” skrev hon ner sin historia. Här är brevet hon skickade till Idagsidan:

Publicerad
Margarita visade sig ha sex halvsyskon – två på hennes pappas sida och fyra på mammas. Här är hon (längts t v) med sin storasyster Cristina, lillasyster Gloria och mamma Rosario.
Margarita visade sig ha sex halvsyskon – två på hennes pappas sida och fyra på mammas. Här är hon (längts t v) med sin storasyster Cristina, lillasyster Gloria och mamma Rosario. Foto: Privat

”När jag var nästan sex år kom mina svenska adoptivföräldrar med sin son till det colombianska barnhemmet Casa del Nino i Ibagué för att hämta mig. Jag hade fått veta, har det berättats för mig, att jag skulle få nya föräldrar. Jag fann mig väl tillrätta med dem, har växt upp i Sverige och fått en bra utbildning.

Margarita visade sig ha sex halvsyskon – två på hennes pappas sida och fyra på mammas. Här är hon (längts t v) med sin storasyster Cristina, lillasyster Gloria och mamma Rosario.

Foto: Privat Bild 1 av 7

De första två åren reste Margarita flera gånger för att besöka sin mamma Rosario och resten av familjen. I september 2014 gick mamman bort i cancer.

Foto: Privat Bild 2 av 7
Bild 3 av 7

En typisk vy från den lilla staden Anolaima, där Margaritas systrar numera bor.

Foto: Privat Bild 4 av 7

Margarita på ett av flera besök i Colombia. Här är hon och dottern Agnes, 4 år, på besök hos släkt i staden Anolaima.

Foto: Privat Bild 5 av 7

När Margarita som vuxen under sin första resa i Colombia fick in rätten tamales på restaurang vällde oväntade doftminnen över henne: ”Detta har jag ätit förut, här är kryddor som jag inte har smakat sedan jag var liten!”

Foto: Privat Bild 6 av 7

Huvudgatan i La Arada, byn där Margarita föddes – och där hon en dag, 31 år senare, fick sin mamma utpekad för sig från ett bussfönster.

Foto: Privat Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons