Annons
X
Annons
X

Margareta fick gå på regeringsmiddag

Det kom en inbjudan till Margareta Winberg, 67, från miljöministern Lena Ek (C). Winberg var välkommen på middag i regeringshögkvarteret Rosenbad inför den stora miljökonferensen i Stockholm. Gästen som kom till kalaset var dock en pensionär från Sundbyberg utanför Stockholm, skriver
DN.

Av TT
Foto: MARIANNE ANDERSSON / REGERINGSKANSLIET

Bland övriga middagsgäster var före detta ministrar, diplomater och höga tjänstemän som arbetat med miljö- och klimatfrågor och som ministern ville tacka för insatserna.

Margareta Winberg klädde sig fin och anlände till Rosenbad. Där väntade man på den tidigare socialdemokratiska ministern. Men gästen som kom till kalaset var en pensionär från Sundbyberg utanför Stockholm.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Lena Ek fann sig, frågade om fru Winberg var hungrig och välkomnade henne till bords. Ek tyckte missen var ”vansinnigt rolig”, säger hennes pressekreterare i Dagens Nyheter.

  Annons
  X

  – Alla var väldigt trevliga och intressanta människor, bland annat han Hans Blix (före detta generalsekreterare i atomenergiorganet IAEA och folkpartistisk utrikesminister), säger Winberg.

  Så hon lämnade trött men belåten Rosenbad efter en trerätters måltid.

  – Jag unnar min namne en fin middag. Hon hade aldrig varit på en regeringsmiddag. Det har jag, kommenterar ex-ministern Margareta Winberg som fått en ursäkt av Lena Ek.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: MARIANNE ANDERSSON / REGERINGSKANSLIET Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X