Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Marcus Berggren: ”Jag gör mitt yttersta för att bli spansksvensk”

Komikern Marcus Berggren bor på skumma motell i Kalifornien, åker till Legoland och drömmer om livet som spansksvensk.

Text: SvD Perfect Guide - 15 mars 2019
Annons
TT
Foto: TT

Bretagne: ”Här lärde jag mig allt om alkohol”

Beach Bar
I Frankrike lärde jag mig allt jag kan om alkoholens effekter, halsbloss och parningsakter. Men egentligen åkte jag dit för att lära mig språket, men hur lär man sig ett annat språk egentligen? Hade jag vetat det hade den här meningen varit skriven på franska. Bretagne är dock bra för det regnar hela tiden och de lagar ganska äcklig mat, så man behöver inte gå ut så ofta. Beach Bar i Quiberon räcker gott.

Adress: 2 Avenue de Saint-Malo, Saint-Pierre-Quiberon.

Santa Paula: ”Bästa sovplatsen är ett motell”

Foto: TT
Annons
Annons
Legoland
Foto: Legoland
IBL
Foto: IBL

Glen Tavern Inn
Finns det någon bättre känsla än att sitta i en timslång bilkö på väg in i Los Angeles med tusentals andra människor som hade dödat varandra om det inte varit plåt i vägen? För några sekunder glömmer jag vem jag är och hur jag ser ut. Tänker i stället att jag är på väg till en casting för en reklamfilm för grön energidryck som gör dig ”crazy loco”. Jag får inte jobbet men vem bryr sig. Bästa sovplatsen är ett motell, och före detta bordell, där Houdini lär ha varit och gjort det onämnbara .

Adress: 134 N Mill St, Santa Paula, Kalifornien.
glentavern.com

Teneriffa: ”När jag blir gammal nog flyttar jag hit”

Los Realejos
Jag gör mitt yttersta för att bli spansksvensk, vilket är besvärligt rent ekonomiskt då det enda jag hittills lyckats tjäna pengar på är att stå på scen i Sverige och prata på svenska för svenskar. Då tänker du kanske: ”men det finns ju en massa svenskar på Kanarieöarna!”. Korrekt, men senast de skrattade var när Tutta Rolf var på teve. Så fort jag blir jämngammal med publiken där nere drar jag och då ska jag hänga hela dagarna på min bensinmack i väntan på sämre tider.

Adress: Calle el Toscal, 8, 38417 Los Realejos

Legoland: ”Ta inte med barnen hit”

Foto: Legoland

Legoland
Jag förstår att det här kan vara svårt att ta in, men det är alltså en hel stad byggd i Lego. Jag repeterar: En Hel Stad Byggd i Lego. Och det är allt man behöver veta. Men ta inte med barnen, de är inte mentalt redo för den här otroliga ruschen.

Adress: Nordmarksvej 9, Billund, legoland.dk

Västkusten: ”Åker hit så fort jag får möjlighet”

Foto: IBL

Stora Dyrön
Jag vet inte varför det heter Stora Dyrön för jag aldrig sett någon liten Dyrö. Det var antingen en fiskare som var full, eller så var Lilla Dyrön klimatkrisens första offer. Hit åker jag så fort jag får möjlighet. Oftast finns det en plan om att skriva en bok och det hade kunnat hända om inte Mauro, den förbannade vinboxen, hade stått i vägen som en första klassens drömdödare.

Annons