Marcio och Fabio Luiz världsmästare

Den tyska publiken gjorde vad den kunde för att hjälpa fram sina landsmän på centercourten i Berlin. Men till slut blev det ändå brasilianskt VM-guld i beachvolleyboll genom andraseedade Marcio och Fabio Luiz.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Trots att brassarna faktiskt förlorade första matchen i VM lyckades de genom återkvalet kravla sig hela vägen fram till VM-bucklan och även förstaplatsen på världsrankingen. Finalen vann de ganska enkelt mot schweiziska topparet Paul Laciga och Sascha Heyer med 2-0 (22-20, 21-12).

Överraskningarna har avlöst varandra under VM-dagarna. Framför allt var det de tyska lagen som presterade på toppnivå. Inte minst gällde det amatörerna Torsten Schoen och Marvin Polte som halkade in på ett bananskal i turneringen (wild card) men lyckades slita sig ända fram till semifinal där de fick stryk mot slutsegrarna. Även i den andra semifinalen var det tyskt genom Kjell Schneider och Julius Brink som mötte Laciga/Heyer. Schweizarna vann den semifinalen (2-1) och den tyska hemmapubliken fick nöja sig med ett tyskt brons (Schneider/Brink).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons