Annons

Brittiska regeringen nedröstad om brexitfråga

Theresa May kan komma att utsättas för sin hårdaste prövning som premiärminister hittills de kommande dagarna. Arkivbild.
Theresa May kan komma att utsättas för sin hårdaste prövning som premiärminister hittills de kommande dagarna. Arkivbild. Foto: Frank Augstein/AP/TT

Den brittiska regeringen har blivit historiskt nedröstad i parlamentet gällande en brexitfråga. Theresa May och hennes ministrar anses ha åsidosatt parlamentet genom att hemlighålla en rättslig utredning om EU-utträdet.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske justitieministern Geoffrey Cox har sedan tidigare presenterat den rättsliga utredningen för regeringen. Den summerar de juridiska aspekterna av EU-utträdet. Den är i mångt och mycket en sammanfattning av det 538 sidor långa utträdesförslaget som godkänts av EU.

Men parlamentsledamöter i det brittiska underhuset har inte fått ta del av hela utredningen. På tisdagskvällen röstade de ned regeringen och krävde att dokumentet skulle släppas i sin helhet. Röstsiffrorna blev 311 ledamöter för och 293 mot.

Annons
Annons
Annons