Annons

Maradona planerar stämma Netflix

Titeln på den kommande Netflix-filmen är en tydlig blinkning till Maradonas legendariska mål under fotbolls-VM 1986. Arkivbild.
Titeln på den kommande Netflix-filmen är en tydlig blinkning till Maradonas legendariska mål under fotbolls-VM 1986. Arkivbild. Foto: Carlo Fumagalli/AP Photo

Den argentinska fotbollsikonen Diego Maradona kan komma att stämma Netflix. Maradona anklagar nu strömningsjätten för att missbruka hans varumärke i en kommande film.

Under strecket
Elina Perdahl / TT
Uppdaterad
Publicerad

"È stata la mano di dio", som betyder "det var Guds hand", regisseras av den italienska Oscarsbelönade regissören Paolo Sorrentino. Filmen beskrivs som en personlig uppväxtskildring som utspelar sig i 80-talets Neapel, där Maradona tillbringade stora delar av sin framgångsrika, och skandalomsusade, karriär.

Efter att Sorrentino nyligen avslöjat filmplanerna dröjde det inte länge förrän det blev tydligt att den tidigare anfallsstjärnan hade vissa synpunkter. Under helgen meddelade hans advokat via sociala medier att man nu undersöker möjligheten att vidta rättsliga åtgärder för missbruk av registrerat varumärke.

Annons
Annons
Annons